PRE-PROLOOG

Op zondag 28 oktober is het tijd voor de 15e editie van de RTL GP Pre-proloog.

Rond september begint het voor velen alweer te kriebelen… de aankomende Dakar Rally en Africa Eco Race. Deelnemende teams zijn hard bezig met de opbouw van hun voertuigen en brengen deze periode steeds meer nieuws over hun deelname naar buiten. Een evenement waarbij het publiek de kans krijgt om te genieten van het echte woestijn gevoel terwijl de deelnemers deze dag gebruiken als laatste voorbereiding op de zwaarste rally ter wereld.

 

Voertuigen in actie
Gedurende de dag zien de toeschouwers de motoren, quads, auto’s en trucks in actie op het circuit wat voor één keer per jaar aangepast wordt en bestaat uit een deel verhard, een deel onverhard. Scherpe bochten en steile jumps zorgen voor spectaculaire manoeuvres.
Open Paddock
Naast de races kan het publiek vrij over het paddock lopen waar de teams hun materiaal presenteren. Dit is dé kans om een echt race voertuig van heel dichtbij te bekijken. De interactie tussen coureurs en toeschouwers zorgt voor een speciale sfeer en onvergetelijke momenten.

Bezoek de verschillende teams op de paddock, doe mee aan de leuke of spannende activiteiten en vergeet niet om te genieten van de time trials die de Dakar voertuigen op de baan afleggen. De deelnemers gebruiken deze dag als laatste voorbereiding op de zwaarste Rally ter wereld en natuurlijk genieten ze van de aandacht die ze gedurende de dag krijgen.

Activiteiten
Verder is er een uitgebreid randprogramma. In greep uit de activiteiten tijdens de eerdere RTL GP Pre-proloog edities: De jonkies vermaakten zich in het Kids Play Paradise waar onder andere een speeltruck, springkussen en diverse knutselspelletjes zorgden voor vermaak. De quad experience, skelterbaan en Enduro experience maakten het mogelijk om zelf te ervaren hoe het is om coureur te zijn. Tussendoor kan je even op adem komen bij alle bijzondere stands op het terrein.