Zondag 28 oktober

De RTL GP Pre-proloog komt er weer aan! Op zondag 28 oktober is het tijd voor de 15e editie van het jaarlijkse terugkerende evenement. De Nederlandse teams die deel gaan nemen aan de Dakar Rally en Africa Eco Race stellen zich graag voor aan het publiek. Naast de voertuigen in actie, ontmoet je op het terrein ook de deelnemers, geniet je van overheerlijk eten en drinken én is het ook nog eens mogelijk om zelf in actie te komen!

spektakel tijdens 14e editie rtl gp pre-proloog

spektakel tijdens 14e editie rtl gp pre-proloog

spektakel tijdens 14e editie rtl gp pre-proloog

Preproloog 2022 op zondag 6 november

Na maanden van onzekerheid over de toekomst van Preproloog, zijn we verheugd aan te kunnen kondigen dat Preproloog 2022 plaatsvindt op zondag 6 november. Landgoed Duynenwater in Eersel is dan, na twee last-minute annuleringen, eindelijk weer decor voor de traditionele uitzwaaidag van Nederlandse en Belgische deelnemers aan Dakar Rally.

Kabinet zet streep door Preproloog 2021

Na koortsachtig overleg met diverse betrokkenen hebben we helaas moeten concluderen dat onder de opnieuw aangescherpte coronamaatregelen het helaas niet mogelijk is Preproloog 2021 door te laten gaan.

Nog onduidelijk of Preproloog 2021 door mag gaan

Het demissionaire kabinet heeft zojuist een nieuw pakket aan maatregelen bekendgemaakt om de coronapandemie het hoofd te bieden. Onduidelijk is nog of onder die nieuwe voorwaarden Preproloog 2021 door kan gaan. Daarover treedt de organisatie in overleg met de overheid en andere betrokken. We hopen zo snel mogelijk duidelijkheid te krijgen.

Preproloog gaat voor groen

Om CO₂-uitstoot en daarmee de te snelle klimaatverandering tegen te gaan, maakt de organisatie van Preproloog – The Road to Dakar niet langer gebruik van milieuvervuilende aggregaten. Waar bij de editie van 2019 nog veertien van dergelijke apparaten werden ingezet, zal de aankomende editie van Preproloog wat betreft stroomvoorziening zo goed als klimaatneutraal zijn.

Locatie